PREHRANSKA PERIODIZACIJA

Za kvalitetno izvedbo treningov je potrebna energija. Z uporabo prehranske periodizacije športniku omogočimo, da ima vedno zadostno zalogo energije za izvedbo treningov, poleg tega pa v določenih primerih izkoristimo vpliv razpoložljivosti hrane na vadbene adaptacije in tako izboljšamo učinkovitost treningov.

Paketi in cenik

Kaj pravijo naše stranke?

KATRINA RYE

ETU Evropska prvakinja v triatlonu na srednje razdalje, 16. mesto na svetovnem prvenstvu v 70.3 triatlonu v Nici 2019

Kat-1024x953.png

Triatlon je šport za vsakogar, a skrb za “marginal gainse” je pri profesionalcih izjemno pomembno, a težavno. Tvoja dieta in prehrana postaneta del vsakdana, saj ne gre le za trening, ampak tudi regeneracijo in torej adaptacijo na vadbo in napredek v zmogljivosti. Tim v zakup vzame vse aspekte treninga triatlona in pripravi plan prehrane na podlagi ciljev posameznega trenažnega bloka. Pred svetovnim prvenstvom v Ironmanu 70.3 sva se osredotočila na hranjenje med visokointenzivnimi napori, a hkrati pazila na telesno maso zaradi hribovitega terena. Sedaj, ko se pripravljam na poln Ironman pa se bova osredotočila na povečanje porabe maščob. Pogosto ga vprašam o razlogi, za njegove odločitve, saj si želim stvari razumeti in Tim je vedno pripravljen obrazložiti znanstvena dognanja, na podlagi katerih se je odločil tako, kot se je.

Kolesarjenje je težek šport ne glede na to ali tekmuješ kot amater, profesionalec ali imaš kolesarjenje le za hobi. Vsaka prednost, ki jo lahko dobiš v primerjavi s konkurenti je dobrodošla, saj vsakdo trenira po svojih najboljših zmožnostih. Letos sem se odločil posvetiti prehrani, kar se je izkazalo za pametno odločitev. Zelo sem hvaležen Timu za njegovo odlično podporo. Pomagal mi je pri izbiri hrane in temu, da sem poskrbel, da sem imel vedno dovolj energije za posamezne vadbene enote. Njegova pomoč se je izkazala kot še posebej dobrodošla pri Maratoni dles Dolomites, ki velja za eno najtežjih preizkušenj. Nedvomno bom tudi v prihodnje delal s Timom.

MATEJ LOVŠE

Eden najuspešnejših amaterskih kolesarjev v Sloveniji; UWCT ITT Svetovni Prvak 2013 & 2017 & 2018; 2nd UWCT Cestna dirka 2013 & 2016 & 2017

Screenshot-2019-09-19-at-16.43.36.png

LUKA PAJEK

SPORT.LAND. Niederösterreich Selle SMP – St. Rich

image.png

Kot profesionalni kolesar se vsakodnevno trudim postati boljši. Letos sem se odločil Tima prositi za pomoč pri optimizaciji moje prehrane. Med drugim sem letos tekmoval na nekaj velikih večdnevnih dirkah, na primer na Dirki po Avstriji, kjer je bilo ključnega pomena, da sem pojedel dovolj in predvsem stvari, ki sem jih dejansko potreboval. Njegova prehranska periodizacija mi pomaga pri treningih in dirkah. Njegovo znanje ni omejeno le na prehrano, ampak ve ogromno tudi o ostalih aspektih priprave športnike in to je tudi eden izmed razlogov, da sem se odločil sodelovati z njim.

Kolesarstvo v U19 konkurenci je čas, ko je prehrana precej zanemarjena tema. Tim me je opremil z neprecenljivimi nasveti o športni prehrani. Dal mi je odgovore na vsa “zakaj”, “kaj” in “kako” vprašanja. To mi je pomagalo, da sem po slabem štartu v sezono na koncu le-to končal zelo dobro. Pa naj bo to lokalni KOM ali 4-urna dirka, Tim ve, kako te pripraviti na napor in če ga boš poslušal, ne boš ostal brez energije. Enostavno pomaga poskrbeti, da izkoristiš svoj celoten potencial. Tim je vedno seznanjen z najnovejšimi raziskavami in vedno išče “marginal gainse”. Poleg tega rad testira svoje teorije na sebi, kar ga dela unikatnega. Zaradi njega sedaj razumem pomembnost prehrane in bom z veseljem z njim sodeloval tudi v prihodnje.

LUKA DRAGAR

GP Judendorf 8.mesto, Okoli grma 3. mesto, Vršič 11. mesto. U19 pri Team Ljubljana Migi Migi

Luka-Dragar-995x1024.png